Talpvizsgálat

talp boltozatokA talp 3 boltozatos íve gondoskodik arról, hogy léptei a teljes testsúlyát elbírják.Amikor ezek a boltozatok elmozdulnak, megereszkednek, akkor a teljes csontváz alátámasztása bizonytalanodik el.A boka megsüllyedését okozza leghamarabb, de gyakran csípő és gerinc fájdalmakat is okoz.
talpnyomás

Talpnyomás vizsgálat megmutatja az egyenetlen terhelést és a szükséges alátámasztási íveket.

A számítógépes talpvizsgálat megmutatja a boltozatok elmozdulásának mértékét, és megmutatja azt is, hogy hova terhelődik a súly az egyenletes eloszlás helyett.

Gyakran előfordul, hogy a testsúly teherviselése nem egyenletesen oszlik el a két lábon. Ez sok mindentől kialakulhat. Okozhatja gyakori teher cipelése, ha az egy oldalon történik, vagy okozhatja gerincferdülés,  esetleg a lábak hosszának pici eltérése is.

Ezen adatok alapján tökéletes alátámasztást biztosító talpbetétet készítünk. A megfelelő alátámasztás tehermentesíti a talpcsontokat, ízületeket, ínszalagokat, izmokat.  A tehermentesített részeknek így van módjuk megerősödni, regenerálódni.

A, speciális számítógépes vizsgáló berendezés megméri a talpnyomást és a korrekcióhoz szükséges méretű gyógytalpbetétet egy CNC vezérelt gép a tökéletes formára alakítja ki.

Ez a talpbetét gyógytalpbetét.  Ez azt jelenti, hogy fő célja a korrekció elősegítése. Kezdetben naponta fél órát kell csak viselni, majd fokozatosan kell további fél órákkal emelni a viselés időtartamát napi 8-10 órára.  A talpbetétet abba a cipőjébe tegye, amelyiket egész nap viseli.

A talp deformitásától függően eleinte nem mindig a legkellemesebb érzés a gyógytalpbetét viselete. Viszont a kezdeti kellemetlenségekért az elért eredmény mindenképp kárpótol.

Jöjjön el hozzánk,  és kérje egyedi talpnyomata alapján készült BicoMed talpbetétét!