Talpbetét, ami pont Önnek készül

Fájó lábGyermeke furcsán szalad, lépked?

Önnek nem kényelmes egy cipője sem?

Fáj a lába az egész napos állásban, járkálásban?

Cukros, és tudja, hogy a lába vérellátására figyelnie kell?

A gyermekek 98%-a egészséges lábakkal jön világra, de a felnőttek 60%-nak
valamilyen lábdeformációja van.

A suszter által készített,  lábat pontosan körül ölelő cipők helyett szabvány konfekció cipők  viselete terjedt el, melyek gyakran szorítják, dörzsölik, elnyomják a lábat a természetes pozícióból.  Annyira elterjed ennek elfogadottsága, hogy már csak fásultan megjegyzik  ” Még új a cipőm,  még be kell törni.”

Ezen segít a megfelelő talpbetét viselete.

Egy talpbetét sokszor a teljes fájdalmat megszünteti és korrigálja a testtartást is. A természetes járáskor a fű, a puha föld, a homok megtámasztja a talp boltozatos íveit. A cipők belső kiképzése nem biztosítja ezt az alátámasztást.  A helyesen alátámasztott talp, nem terül szét a cipőben, így az kevésbé nyomja, szorítja a lábat.

Az alátámasztás hatására kevesebb nyomás nehezedik a talp csontok közti ízületekre,  bokát tartó ínszalagokra. A korábban túlterhelt ízületek ínszalagok, talp izmok így regenerálódni tudnak.

A megfelelő talpbetét a cipőket is kényelmesebbé teszi, hiszen a szétterülő lábat kissé megemelve, alátámasztva tartja, így az keskenyebbé válik és ezáltal nem szorítja minden irányból a cipő.

Nagyon sok gerincbántalom, ízületi gyulladás a gyökere a talp nyomás elváltozása.
A teljes testsúly a bokákon át ránehezedik talpcsontokra, talp izmaira ízületeire. A kemény talajról csillapítás nélkül verődik vissza a lépés ütközésének ereje, mely a boka térd csípő útvonalon át egészen a gerincoszlop ízületekig eljut. A talp 3 boltozatának bármelyike elváltozik, az az egész testre kihat. Ezek az elváltozások gyakran gyerekkorban kezdődnek el, de később is kialakulhatnak a túlsúly, vagy az erős igénybevétel hatására. A BicoMed speciális légző parafa betétei a megfelelő alátámasztással azonnali segítséget jelentenek, és segítik a talp regenerálódását is.

Számítógépes talpnyomás vizsgálat után tökéletes alátámasztást biztosító talpbetétet készítünk, aminek elkészültét megvárhatja és már abban is mehet haza. Rögtön érezni fogja mennyivel könnyebbé válik a járás, ha megfelelő az alátámasztás.